12
okt
2013
0

Bedre presentasjoner…et eksempel fra hverdagen

For noen dager siden la jeg ut en post som het «7 tips for bedre presentasjoner«. I dag fikk jeg en påminnelse om hvor bra det kan bli.

Jeg var på spinning (eller Xyckling som Elixia kaller det) med Jan Tore Kletvang. Han må være noe nær Norges beste sykkeltrener. Han gjør det meste av det som står i den forrige bloggposten min. Det begynner med at han skaper kontakt med publikum og engasjerer dem. Det gjør at hans sykkeltimer alltid er fullbooket. Med jevne mellomrom lager han tema basert på kjente artister. Han har kjørt Michael Jackson, ABBA, AC/DC og i dag var det «Tour de Springsteen».

Men hva har en spinning-time med presentasjoner å gjøre? En sykkeltime er like mye presentasjon som et foredrag på Nettverkspilsen, eller en salgspresentasjon. I dette tilfellet skal Jan Tore overbevise 80 deltakere om at det er morsomt å slite seg helt ut. Han skal få dem til å gi litt ekstra, og deretter litt til, og så enda litt….på akkurat de rette stedene.

Der er vi på punkt 3-7 forrige bloggpost. I tillegg til å lage et godt musikkprogram kler han seg ut som den artisten som har skapt musikken. Bildet over er ikke av de beste, men det gir et inntrykk av dagens Springsteen-kostyme. Der er vi på punktet om å avvæpne publikum. Vi gir oss over. Så fokuserer han, og gir tydelige beskjeder om hva deltakerne skal gjøre for å få maks ut av timen. Han gjentar og forsterker gjennom timen, og ikke minst er det tydelig at han har øvd på dagens program før han presenterer det.

Og der hadde vi de syv punktene om hvordan man presenterer bedre enn… ja, i hvert fall bedre enn gjennomsnittet. Og det beste av alt er at hvis du følger med i det daglige så ser du hvem som gjør det bra og som du dermed kan lære av. Lykke til!

Photo credit: Andre Schirm via photopin cc

0

Kanskje liker du også disse artiklene

Bedre jobbjakt i sosiale medier
Derfor bør du som leder blogge
Gi og Ta – Hvordan lykkes gjennom å hjelpe andre
Nettverking – din viktigste ferdighet

Legg igjen en kommentar