1
feb
2015
4

Slik får du ny jobb med rett LinkedIn-profil

Etter at jeg i en årrekke har oppfordret folk til å forbedre LinkedIn-profilen sin fikk jeg det endelige beviset i desember i fjor. Telefonen ringer, det er fra et belgisk firma som har funnet profilen min på LinkedIn.

De er engasjert av Atlas Copco for å levere sluttbrukertrening på en stor SAP-implementering. Neste utrulling skjer i Norden, og de søker etter nordiske LinkedIn-profiler med ordet ”Trainer”. Det er det som står først i min LinkedIn-”headline”, og derfor kommer jeg opp øverst i søket.

Lang historie kort fortalt – Siden januar i år har jeg vært engasjert på fulltid på prosjektet på en hyggelig timerate.

Folk flest har tittelen sin i ”overskriften”, det vil si den teksten som står ved siden av profilbildet. Da står det gjerne ”Salgssjef”, ”IT-direktør” eller tilsvarende på engelsk. Det er korrekt nok, men sjelden det folk søker etter.

Tenk igjennom hva folk kan tenkes å søke etter for å finne deg, eller hvilke nøkkelord som kjennetegner dine spesialfelt og sett inn disse istedenfor den formelt korrekte tittelen.

Det gjelder ikke bare jobbskift og karriere, det gjelder vel så mye nettverking i hverdagen der du er. Jo lettere det er å finne deg, jo lettere er det å bygge nettverk med deg.

Trenger du hjelp, er det bare å ta kontakt. Jeg hjelper deg til en sterkere LinkedIn-profil!

 

Foto: TrondHeggelund.no / NettCoach.no

4

Kanskje liker du også disse artiklene

Hvor treffer du din neste forretningspartner?
Bedre LinkedIn profil?
Bedre jobbjakt i sosiale medier
Derfor bør du som leder blogge

Legg igjen en kommentar