Du må gi før du kan få

Det absolutt grunnleggende prisnippet i all nettverking er at du må gi før du kan få. Før jeg skrev min egen bok “Bedre Nettverking på 1-2-3”, og underveis i skrivingen leste jeg drøyt 30 andre bøker om nettverking. 

Det er mulig én av disse ikke nevnte prinsippet direkte, men jeg støtte på det gang på gang. Forskjellig innpakning, men det kom igjen og igjen – Du må gi før du kan få! Noen sier det så direkte som at “….somewhere down the road you may be lucky enough so that you get something in return”.

 

I forretningsnettverket BNI har man fokus på at medlemmene skal hjelpe hverandre ved å åpne dører til sine respektive nettverk for hverandre. Hver enkelt gruppe måler antall døråpninger, både hvem som gir og hvem som får.

Du har antagelig skjønt det – den som gjør mest for å hjelpe andre er den som får mest hjelp i retur. BNI har tatt så sterkt eierskap til dette at de har registrert det som et begrep Givers Gain Ⓡ.

 

Hvis du tenker etter har du muligens erfart det selv. Den kollegaen som alltid har tid til å hjelpe andre er den som får hjelp selv.

 

Men hvordan skal man “gi” når man treffer nye potensielle forretningspartnere? Tja, du kan for eksempel gi ekte oppmerksomhet, du kan stille gode åpne spørsmål om vedkommende og hens bakgrunn. Og ikke minst – du kan stille direkte spørsmål om hvordan du kan hjelpe hen? Er det noen i ditt nettverk hen gjerne skulle ha fått en introduksjon til? Det er ikke alltid du kan hjelpe direkte, men kan hende noen i nettverket ditt kan? Dersom du virkelig ikke kan, så er det greit å være åpen om det. Det er også hjelp, for da vet vedkommende at hen ikke skal forvente noe fra deg i denne omgang.

 

Så er det smart at dere allikevel oppretter kontakt på LinkedIn og avtaler at dere uansett tar en oppfølgende kaffe om et halvår eller så. Det er mye som endrer seg i løpet av et halvt år, og da viser du genuin interesse for å hjelpe den andre, og for å bygge nettverk.

 

Det er slik god nettverksbygging foregår, og ved å være åpen for nye muligheter åpner du samtidig for både mersalg og kryssalg.

Kontakt meg for å se hvordan jeg kan hjelpe deg eller din bedrift